Web Analytics Made Easy - Statcounter

سینما هجرت و ساختمان های اطراف باید به عنوان بافت تاریخی، گردشگری حفظ شوند و تخریب آن به منظور تعریض خیابان تهران و روان سازی ترافیک به صلاح نیست

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، سینما هجرت سال ۱۳۴۷ توسط سه علاقمند به سینما به نام‎های کمالی، اعتمادی و جمشیدخان افتتاح و نام این سینما "کاج"، از حروف اول اسم این سه موسس مشتق شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۱۳۵۹ به نام این سینما به هجرت تغییر کرد؛ سال ۱۳۷۹ سالن نصر بر روی خروجی سینما با ظرفیت ۱۰۲ نفر ساخته شد.

چند سالی از تصویب طرح تخریب سینما هجرت کرج سپری می شود اما با توجه به این که شهرداری هنوز مکان مناسبی را برای احداث سینمای جایگزین در اختیار حوزه هنری قرار نداده تخریب این سینما به تعویق افتاده است.

این سینما با دارا بودن فقط 760 صندلی، از علاقمندان خود دعوت می‌کند تا برای دیدن فیلم های روز سینمای کشور به قدیمی ترین سینما کرج بیایند اما سوال اینجاست که آیا این ظرفیت پاسخگوی جمعیت 3 میلیونی البرز خواهد بود؟

هجرت که مسئولان ذیربط مدعی هستند میزبان فیلم های روز کشور است با قرار گرفتن در مسیر ورودی قدیم کرج و در کنار پل تاریخی شاه عباسی سبب شده تا قریب به اکثریت ساکنین البرز این محل فرهنگی را بشناسند اما تمام مسائل مذکور دردی را از این سینما دوا نمی‌کند.

هجرت برای کرج چراغی است که هر روز کم نورتر می‌ شود و احتمال خاموشی آن نزدیکتر خواهد بود اما چندین سالی است که به واسطه اکران فیلم های جشنواره فجر در کرج به طور نامعلومی این سینما بازسازی می‌ شود در حالی که برای همگان قابل مشاهده نیست.

 

 

"سینما هجرت" تخریب نمی شود

اسماعیل آجرلو رییس حوزه هنری استان البرز در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" درباره این موضوع می گوید: "درباره سینما هجرت از زمان سه شهردار گذشته، صحبت هایی برای جابه جایی و تعویض صورت گرفته تا در مقابل زمینی به ارزش آن معاوضه شود.

معاوضه به این معنا بود که سینما هجرت در اختیار شهرداری جهت تخریب و اضافه شدن به خیابان قرار گیرد و ما در مقابل یک زمین دریافت کنیم و آنجا یک سینمای جدید یا پردیس سینمایی بسازیم.

در طول این سالها چون دائما شهردارها و شورای شهر عوض شد هر مرتبه که این تصمیم به مرحله اجرا می رسد، تصمیم جدید دیگری کرفته می شود یا شهردار تغییر می کند.

سه بار کارشناسی و مراحل اداری انجام شد اما هنوز کار به نتیجه نرسیده است، یعنی نه ما سینما را به شهرداری داده ایم و نه آنها زمینی به ما تحویل دادند.

تخریب و جابه جایی سینما هجرت در حد حرف است، اگر چه هرچند وقت یکبار شهرداری مسئله تخریب و جابه جایی سینما را مطرح می کند اما در حد حرف باقی می ماند و تاکنون هیچ اقدام اجرایی صورت نگرفته است.

سینما هجرت قدیمی ترین و به نوعی هویت شهر کرج است، سرانه صندلی سینما در البرز به شدت محدود بوده و شهرداری نسبت به این موضوع باید دغدغه و تعامل داشته باشد. سینما هجرت یکی از نمادهای شهر و متعلق به مردم است که به هیچ عنوان اجازه تخریب آن صادر نمی شود مگر در شرایط خاص که شهر از سینمای بهتری برخوردار شود.

سینما هجرت جز، آثار تاریخی به لحاظ قدمت محسوب نمی شود و قدمت آن به اندازه ای نیست که جزء آثار باستانی محسوب شود اما شهرداری می تواند این مکان را تخریب نکرده و به عنوان موزه یا یک مکان تاریخی از آن استفاده کند، در حالیکه شهرداری به دنبال تعریض خیابان ورودی شهر است.

ما مشکلی با این تخریب سینما هجرت نداریم اما شهرداری زمین معوض یا مبلغی را که باید تحویل دهد نداده است، بنابراین سینما همچنان هست و شهرداری هم اقدام عملی خاصی انجام نداده است.

نمی گذاریم تا زمانی که جایگزین مناسبی برای هجرت ساخته و آماده نشده است چراغ این سینما خاموش شود".

سینما هجرت و ساختمان های اطراف باید به عنوان بافت تاریخی، گردشگری حفظ شوند

و اما مهدی حاجی قاسمی رییس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر کرج به رکنا می گوید:"سینما هجرت و ساختمان های اطراف باید به عنوان بافت تاریخی، گردشگری حفظ شوند و تخریب آن به منظور تعریض خیابان تهران و روان سازی ترافیک به صلاح نیست.

گرچه تملک خیابان تهران در طرح تفصیلی گنجانده شده اما جزء اولویت ها نیست و با تخریب سینما هجرت نیز مشکل خاصی حل نمی شود ، چنانچه شهرداری تصمیم جدی برای آن مجموعه نگرفته باشد، به همان صورت حفظ و حتی بازسازی و مرمت نیز می شود این سینما را به عنوان یکی فضاهای خاطره انگیز شهر برای آیندگان حفظ کرد".

 

 

لزوم حفظ یکی از معدودترین سینماهای کلاسیک کشور

رحیم خستو رییس کمیسیون فرهنگ و هنر شورای شهر کرج نیز در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" می گوید:" اعضای شورای پنجم در مقابل خبر تخریب سینما هجرت موضع گرفتند و من با شهردار هم صحبت کردم بنابراین سینما هجرت در هیچ طرحی نیست و تخریب نمی شود. اگر بزرگراه شمال راه بیفتد دیگر نیازی به اصلاحیه آن منطقه از کرج نیست و سینما هجرت سر جای خود حفظ می شود.

در شورای چهارم یک گروهی پیگیر این بودند که یک قطعه زمین در منطقه جهانشهر را برای سینما هجرت معاوضه و معامله کنند که در واقع این بحث در شورای پنجم منتفی شد و ما به شدت تلاش می کنیم این سینما که بخشی از هویت شهر است حفظ شود.

من بعید می دانم تا زمانی که شورای پنجم روی کار است سینما هجرت تخریب شود لذا ما تمام تلاش خودمان را برای حفظ این سینما انجام می دهیم.

گره ترافیکی که در ورودی شهر وجود دارد با تخریب سینما هجرت هم حل نمی شود آن مسیر یک مسیر تاریخی است و همیشه در این مسیر رفت و آمد به دلیل ماهیت آن مکان زیاد بوده و تخریب این سینما هم هیچ مشکلی از گره ترافیکی این منطقه حل نمی کند.

طرح ترمیم ورودی کرج و ساختمانهای قدیمی در شهر کرج آغاز شده و امیدواریم تا آخر سال نتیجه آن را مشاهده کنیم و  آن منطقه جزو مناطق جذاب کرج شود. رییس حوزه هنری استان نیز به شدت مخالف تخریب این سینما است و خوشبختانه این اتفاق نظر وجود دارد.

سینما هجرت بخشی از هویت شهری کرج است، سبک سینما هجرت، سبک کلاسیک است و تعداد این نوع از سینماها در کشور محدود است و خود سازه، ترتیب و فرمش کاملا متفاوت است و هیچ کدام از سینماهایی که در چهل سال اخیر ساخته شده به این شکل و شمایل نیست بنابراین باید این اثر را حفظ کنیم .

سینما سپنتا سرمایه گذار خصوصی دارد ربطی به شهرداری و ... ندارد و سرمایه گذارش هم یک مقدار فکر می کنم برای افتتاح و تکمیل پروزه جدی نیست.

وی در پایان با اشاره به اینکه با افتتاح مجتمع های تجاری مال تا دو سال آینده کمبود سالن سینما در استان نداریم، خاطر نشان کرد: هرکدام از این مجتمع ها چندین سال نمایش دارند که همه اینها افتتاح شده است و در استان کشغول فعالیت هستند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۶۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولیت تغییر رنگ چراغ‌های راهنمایی و رانندگی با شهرداری است

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ گفت: مسئولیت تغییر رنگ چراغ‌های راهنمایی و رانندگی با شهرداری است و پلیس هیچ نقشی در ثانیه شمارها و تغییر رنگ این چراغ‌ها ندارد. - اخبار اجتماعی -

سید ابوالفضل موسوی‌پور؛ رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا چراغ‌های راهنمایی و رانندگی به یکباره تغییر رنگ می‌دهند، اظهار کرد: تغییر رنگ چراغ‌های راهنمایی و رانندگی ارتباطی با پلیس ندارد چراکه مسئولیت آنها با شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران است.

وی افزود: البته زمان‌بندی چراغ‌ها هم با شهرداری است اما پلیس می‌تواند نظر خود را درباره این زمان‌بندی‌ها به شهرداری اعلام کند.

عکس/ثانیه شمار جدید چراغ راهنمایی رانندگی

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ بیان کرد: در 800 تقاطع تهران چراغ راهنمایی و رانندگی داریم که 500 عدد از این چراغ‌ها هوشمند است و زمانی که مشکلی پیش آید پلیس این دوربین‌ها را از هوشمند بودن خارج و به صورت دستی مدیریت می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سهم انجمن سینمای جوانان ایران و سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • مسئولیت تغییر رنگ چراغ های راهنمایی و رانندگی با شهرداری است​!
  • خزاعی: انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم
  • مسئولیت تغییر رنگ چراغ‌های راهنمایی و رانندگی با شهرداری است
  • رئیسی: با عملیات وعده صادق، سایه جنگ از کشور برداشته شد/ عده‌ای فکر می‌کردند با موشک می‌شود معامله کرد/ همه باید به قانون حجاب پایبند باشند/ دشمن به دنبال حیازدایی از جامعه است
  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم/ رونق تولید و نمایش فیلم‌ها موجب کاهش بیکاری سینماگران شده است
  • «فیلمسازی واقعیت مجازی تعاملی» بررسی می‌شود
  • حضور مخرب هوش مصنوعی در سینما/ به جوانان اعتماد کنیم